17. okt, 2016

Autora līgums kā uzņēmuma līguma paveids

Autora līgums, kura noslēgšanas priekšnoteikumus galvenokārt regulē Autortiesību likums, ir uzņēmuma līguma paveids, kura būtiskākais elements ir ar autortiesībām aizsargājama darba radīšana līguma izpildes rezultātā. Tāpēc uz autora līgumu attiecināmas faktiski tās pašas pazīmes, kas ir uzņēmuma līgumam, ievērojot Autortiesību likuma kā speciālā likuma regulējumu, norāda Irina Kostina, zvērinātu advokātu biroja Kļaviņš Ellex zvērināta advokāte.

Saskaņā ar Autortiesību likuma 13. panta 3. daļu līdzautorus, piemēram, var piesaistīt tikai ar pasūtītāja rakstveida piekrišanu. Attiecībā uz autordarbu radīšanu interesanti norādīt uz atšķirību Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Augstākās tiesas (AT) viedokļos. Tā VID mājaslapā publicētajā informatīvajā materiālā par pazīmēm, kas liecina par darba tiesiskajām attiecībām autoratlīdzības līguma gadījumā, norādīts, ka ar darbinieku var slēgt autora līgumu, ja paredzētais darbs nedublē darba līgumā minētos pienākumus, autora darba veikšana notiek ārpus darba laika. Tajā pašā laikā AT Senāta Civillietu departaments 28.11.2013. spriedumā lietā Nr. SKC-1770/2013 izteica pretēju secinājumu. Lietas pamatā bija situācija, kad ar darba līgumu, tā pielikumiem darbiniekam bija noteikti darba pienākumi, bet ne konkrēts darba apjoms. Atbilstoši noslēgtā darba līguma noteikumiem darbinieka kā korespondenta (uz pusslodzi) paveiktā darba daudzums bija atkarīgs no paša aktivitātes un iesaistes pakāpes. Līdz ar to mēneša darba samaksa darbiniekam bija daļēji piesaistīta paveiktajam darba apjomam un noteikta kombinēti: cietā summā amatalga un mainīgā summā autoratlīdzība. Attiecīgi AT Senāts noteica, ka līguma slēgšanas brīvības princips ļauj darbiniekam un darba devējam noteikt darba samaksu kombinēti, ietverot gan nemainīgu darba algas summu, gan mainīgu summu autora atlīdzības veidā. Interesanti, ka šādā gadījumā autoratlīdzība iekļaujama vidējās izpeļņas aprēķinā atbilstoši Darba likuma 75. pantam. Attiecīgi secināms, ka var būt gadījumi, kad darba tiesisko attiecību ietvaros darbiniekam tiek maksāta autoratlīdzība.

Apkopojot minēto, autora līguma gadījumā noteikti jāņem vērā Autortiesību likumā paredzētais speciālais regulējums (piemēram, autora personisko un mantisko tiesību nošķiršana) un jāatceras, ka autora līguma gadījumā obligāti jārada ar autortiesībām aizsargājams darbs - tikai tādā gadījumā ir slēdzams autora līgums; var tikt izmaksāta autoratlīdzība (piemēram, publikācijas gatavošana, grāmatas rakstīšana, gleznojums uz sienas u.tml.). Nodokļu kontekstā, bez šaubām, valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas kārtība autoratlīdzības izmaksas gadījumā ir izdevīga gan pasūtītājam, gan darba devējam (sk. likuma “Par valsts sociālo apdrošināšanu 6. panta 13.,14. daļu – gadījumi, kad autoratlīdzības saņēmējs atbrīvots no valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas). Tomēr šajā situācijā būtiski atcerēties, ka darba tiesisko attiecību ietvaros vienošanās par darba samaksas noteikšanu kombinēti ir drīzāk izņēmums, kura piemērošana var tikt attaisnota situācijās, kad darbinieks, veicot darbu, rada arī ar autortiesībām aizsargātus darbus.

Visu rakstu par līguma veidiem, kādi var tikt slēgti saistībā ar noteikta darba izpildi, var lasīt žurnāla BILANCES JURIDISKIE PADOMI oktobra numurā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?