30. jan, 2018

Ieskats Ziemeļvalstu konferencē par finanšu industrijas nākotni – ko gaidīt klientiem?

10. janvārī Stokholmā norisinājās Baltijas mēroga konference “Nordic vision of financial industry” (Ziemeļvalstu vīzija par finanšu industriju), ko organizēja Latvijas Komercbanku asociācija sadarbībā banku asociācijām no Lietuvas un Igaunijas, kā arī Swedbank un SEB banku. Piedāvājam ieskatīties finanšu industrijas aktualitātēs un Ziemeļvalstu finanšu nozares digitālo transformāciju norisēs!

Pasākums norisinājās Zviedrijas Epicentrā – Stokholmas pirmajā digitālo inovāciju centrā. Pasākuma laikā vadošie digitalizācijas jomas eksperti no Baltijas un Ziemeļvalstīm stāstīja par digitālā laikmeta izaicinājumiem finanšu jomā, jaunajiem finanšu tehnoloģiju risinājumiem un inovāciju lomu, tradicionālo banku iespējām sadarboties ar FinTech un jaunuzņēmējiem Open Banking iniciatīvas ietvaros un par citām aktualitātēm.

Banku digitālā dienaskārtība

Swedbank digitālās stratēģijas vadītājs Ģirts Bērziņš un SEB Batijas divīzijas inovāciju vadītājs Marts Maasiks dalās pārdomās par to, kā digitalizācija mainīs mūsu sabiedrību ne tikai finanšu, bet arī citās biznesa un dzīves jomās.

Sadarbības iespējas ar FinTech uzņēmumiem

Diskusija par banku un citu organizācijas un inovatīvo FinTech uzņēmumu sadarbības iespējām un veidiem.

Kas ir Open Banking

Diskusija par iespējām, ko finanšu industrijas dalībniekiem un viņu klientiem paver Open Banking pieeja

Pirmie iespaidi par mākslīgo intelektu

Iepazīšanās ar Swedbank un SEB bankas mākslīgā intelekta vēstnešiem – Ninu un Aidu. 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?