12. mai, 2020

Swedbank klienti kā pirmie Baltijā var ierosināt maksājumus internetbankā no citās bankās atvērtiem kontiem

Swedbank kļūst par pirmo banku Baltijas valstīs, kas piedāvā maksājumu ierosināšanas pakalpojumu no privātpersonu un uzņēmumu kontiem citās bankās. Tagad Swedbank Latvija klienti, kam ir konti SEB bankā Latvijā vai arī Swedbank konti Lietuvā un Igaunijā, varēs izmantot maksājumu ierosināšanas pakalpojumu, nepametot Swedbank internetbanku.

“Mēs saviem klientiem visās Baltijas valstīs nodrošinām Eiropas Savienības otrās Maksājumu pakalpojumu direktīvas sniegtās jaunās banku pakalpojumu iespējas. Pērn kā pirmie piedāvājām iespēju apskatīt citās bankās esošo kontu atlikumu vienuviet – mūsu internetbankā. Tagad šo darbu turpinām, radām klientiem iespēju arī veikt maksājumus no citu banku kontiem, izmantojot Swedbank internetbanku,” stāsta Swedbank Latvija Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs.

Klienti, kuri ir Swedbank internetbankā pievienojuši savus citās bankās esošos kontus, var ierosināt maksājumus jauna maksājuma veidnē Swedbank internetbankā. Šobrīd maksājumu ierosināšanas pakalpojums ir pieejams iekšzemes SEPA maksājumiem eiro valūtā, kas nozīmē, ka saņēmēja un nosūtītāja kontiem ir jābūt vienā valstī. Iespēja veikt cita veida maksājumus tuvākajā laikā tiks papildināta.

“Šis ir tikai sākums, un sagaidāms, ka drīzumā redzēsim aizvien vairāk jaunu un inovatīvu pakalpojumu klāstu, kas taps esošo tirgus dalībnieku un finanšu tehnoloģiju izstrādātāju sadarbības rezultātā. Tā mēs radīsim ne tikai jaunas iespējas, bet arī nodrošināsim ērtākus un pieejamākus finanšu pakalpojumus visiem klientiem. Swedbank ir nozīmīga loma šo pārmaiņu realizēšanā,” norāda Vadims Frolovs.

Maksājumu ierosināšanas pakalpojums izriet no ES otrās Maksājumu pakalpojumu direktīvas, kas tika pieņemta 2018. gadā un stājās spēkā 2019. gada 14. septembrī. Direktīvas mērķis ir veicināt labāk integrētu un lietotājam draudzīgāku finanšu pakalpojumu attīstīšanu tirgū.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?