8. mai, 2017

Plašas iespējas saņemt finansējumu

Šobrīd investēt uzņēmējus mudina gan izdevīgi kredītnosacījumi – proti, pieejama lēta nauda –, gan arī nepieciešamība atjaunot, piemēram, esošo autoparku vai tehnoloģiskās iekārtas. Swedbank šiem mērķiem ir atvēlējusi miljardu eiro.

Gatavi aizdot

„Mēs šobrīd aktīvi kreditējam,” uzsver Jānis Paiders, Uzņēmumu finansēšanas atbalsta daļas vadītājs. Arī uzņēmēju interese par iespējām aizņemties pieaug. „Kopš krīzes vairākus gadus uzņēmēji ļoti piesardzīgi skatījās uz investīcijām, tāpēc nu ir pienācis laiks atjaunot pamatlīdzekļus. Piemēram, šobrīd ir daudz pieprasījumu pēc autolīzinga – uzņēmēji vēlas atjaunot savu autoparku,” skaidro Jānis Paiders.

Kritēriji

Banka aizdod līdzekļus jebkuram Latvijas uzņēmumam neatkarīgi no tā lieluma, ja vien tas spēj pierādīt savas idejas dzīvotspēju, pašu ieguldījumu un arī savu spēju naudu atdot. Atkarībā no uzņēmuma lieluma un vajadzībām banka piemēro dažādus aizņemšanās nosacījumus.

Taču nauda tiek aizdota tikai tādiem uzņēmējiem, kuri spēj pildīt savas saistības un kuru bilance to apliecina. „Tas, ka kāds atnāk un stāsta, ka finanšu dati ir daudz labāki, nekā oficiāli redzams, neko nedod. Nepietiekami vai neuzrādīti pašu līdzekļi rada bažas, vai uzņēmums ir spējīgs kredītu atdot. Tas nereti ir galvenais iemesls, kāpēc aizdevums tomēr tiek atteikts,” norāda bankas pārstāvis.

Ātri un vienkārši

Kredītpieteikumu izskatīšana notiek maksimāli ātri – lēmums par līzinga vai mikrokredīta piešķiršanu tiek pieņemts vienas darbadienas laikā no tā iesniegšanas brīža, un jau nākamajā dienā iespējams parakstīt līgumu un saņemt aizdevumu kontā.

Ērta iespēja – mikrokredīts

Ņemot vērā mazo uzņēmēju vajadzības, Swedbank piedāvā arī iespēju tieši viņiem – mikrokredītu. Šos līdzekļus uzņēmumi var aizņemties vai nu nelielu pamatlīdzekļu iegādei, vai arī apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai. Mikrokredīta lielums var svārstīties no 2000 līdz pat 15 000 eiro.

Kredīts tiek piešķirts, izvērtējot uzņēmuma finanšu plūsmu un apgrozījuma apmēru. Līdz ar to, lai saņemtu kredītu, nav nepieciešama papildu ķīla. Aizņēmuma atmaksas maksimālais termiņš ir pieci gadi.

Par visām bankas piedāvātajām iespējām uzņēmumu finansēšanā lasiet mūsu mājaslapā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?