9. jan, 2017

Par ārvalsts darbinieka uzturēšanos citās Šengenas zonas valstīs

Ja Latvijas darba devēja komercdarbībai ir pārrobežu raksturs, kas saistīts ar darbā pieņemto ārvalsts valstspiederīgo no trešās valsts (jebkura valsts, izņemot ES dalībvalsti, EEZ valsti un Šveices Konfederāciju) uzturēšanos ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs, darba devējam jāņem vērā, ka Latvijā šis darbinieks var uzturēties neierobežoti visā termiņuzturēšanās atļaujas (TUA) derīguma termiņā,

savukārt citās Šengenas zonas valstīs viņa uzturēšanas termiņš nedrīkst pārsniegt 90 dienas jebkurā 180 dienu laikposmā.

Ja ārzemniekam ir izsniegta Šengenas vīza ar tiesībām uz nodarbinātību, 90 dienu ierobežojums attiecas uz visām Šengenas zonas valstīm, t.sk. Latviju, atgādina Marija Berdova, zvērinātu advokātu biroja "Cobalt" konsultante.

90 dienu termiņa aprēķināšana notiek šādā veidā – ja persona uzturas Šengenas zonas valstīs 90 dienas pēc kārtas, tad pēc šīm 90 dienām ārzemniekam jāatgriežas Latvijā vai vispār jāizbrauc no Šengenas telpas (vīzas gadījumā).

Atkārtoti ārzemnieks var iebraukt Šengenas zonas valstīs tikai pēc 90 dienām un uzturēties no jauna nākamo 90 dienu periodu.

Ja ārzemnieks uzturas Šengenas zonas valstīs summāri 90 dienas – šeit būtu derīgi apbruņoties ar kalkulatoru, jo šajā gadījumā būtu jāizvēlas konkrēts datums, jānoskaita 180 dienu laikposms atpakaļ, tad pēc robežšķērsošanas atzīmēm jāsaskaita, cik dienu persona ir uzturējusies šajā laikā. Lai atvieglotu dienu saskaitīšanu, ieteicams izmantot tādu parocīgu rīku kā “Šengenas īslaicīgās uzturēšanās vīzas kalkulators”, kas var būt lietderīgs kā vīzas, tā TUA termiņu aprēķināšanas gadījumā.

Praksē ik pa brīdim jāsaskaras ar situāciju, kad citu ES/EEZ dalībvalstu robežsargi nemaz neapzīmogo trešās valsts pilsoņu ceļošanas dokumentus, redzot, ka personai ir izsniegta TUA. Jāpiebilst, ka šis apstāklis gan neatbrīvo ārzemnieku no pienākuma ievērot šo uzturēšanās ierobežojumu – šaubu gadījumā PMLP amatpersonas var lūgt ārzemniekam uzrādīt iekāpšanas biļešu kopijas, viesnīcu rezervācijas apstiprinājumus un citu informāciju, kas dokumentāri apstiprina to, ka ārzemnieks šo 90 dienu ierobežojumu ir ievērojis.

Ja darba devējs un/vai pats ārzemnieks neseko līdzi šī termiņa ievērošanai, ir liels risks, ka PMLP darbiniekam piemēros administratīvo sodu par šī noteikuma neievērošanu (brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro).

Jāatzīst, ka gadījumā, ja darbinieks regulāri pārkāpj uzturēšanās termiņa ierobežojumu, tas riskē zaudēt TUA.

Vairāk lasiet žurnāla "Bilances Juridiskie Padomi" 2016. gada decembra numurā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?