15. jūl, 2020

Uzlabotais Bank Link pakalpojums: iespēja ierosināt maksājumus no kontiem citās finanšu iestādēs

Swedbank ir laidusi klajā jaunu funkcionalitāti savam Bank Link pakalpojumam — maksājumu ierosināšanas iespēju arī no citu banku vai finanšu iestāžu kontiem. Tas ļaus interneta veikaliem un tiešsaistes pakalpojumu sniedzējiem vienkāršot naudas saņemšanu, jo tiem varēs ienākt maksājumi no vairākām bankām, noslēdzot tikai vienu līgumu ar Swedbank.
 

“Tiešsaistes maksājumu skaits ir būtiski pieaudzis — darījumu daudzums interneta veikalos un vietnēs šogad ir palielinājies par 30%. Esam arī novērojuši, ka cilvēki aizvien biežāk izvēlas norēķināties uzreiz tiešsaistē, tāpēc ir īpaši svarīgi klientiem radīt atbilstošu un gludu norēķinu pieredzi. Uzlabotais Bank Link pakalpojums atvieglos ikdienu interneta veikaliem, tiešsaistes pakalpojumu sniedzējiem, valsts iestādēm kā arī citiem interneta vietņu īpašniekiem, jo tie varēs ātri un vienkārši nodrošināt vairāku banku tiešsaistes norēķinu iespēju,” pauž Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Swedbank risinājuma lielākā vērtība ir tas, ka tiešsaistes pakalpojumu sniedzējam vai internetveikalam jāveic tikai viena integrācija savā interneta vietnē, jāslēdz tikai viens līgums ar Swedbank un var būt tikai viens konts bankā maksājumu ierosināšanai no dažādām bankām.

“Šī jaunā funkcionalitāte ir izstrādāta, balstoties uz Eiropas iniciatīvu atvērtiem banku pakalpojumiem, pazīstama arī kā PSD2 direktīva, kas mums ir ļāvis izstrādāt labākus pakalpojumus saviem klientiem,” norāda Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante. 

“Maksājumu ierosināšanas rīks Bank Link iet kopsolī ar citu atvērto bankas pakalpojumu izstrādi, piemēram, iespēju klientiem redzēt atlikumu kontos, kas atvērti citās bankās, vai pat veikt maksājumus no tiem Swedbank internetbankas vidē. Nākotnē turpināsim izstrādāt arī vēl citas iespējas.”

“Mums ļoti patīk šis jaunais risinājums un esam ārkārtīgi priecīgi, ka mums kā vienam no pirmajiem uzņēmumiem bija dota iespēja to izmēģināt. Mūsu e-veikals darbojas jau vairāk nekā trīs gadus un iepriekš maksājumus ar karti varēja veikt tikai vienas bankas klienti."

"Pieaugot tiešsaistes iepirkšanās popularitātei, uzlabotais Bank Link nāk īstajā laikā, par ko esam ļoti pateicīgi. Arī mūsu klienti ir ļoti apmierināti, jo novērtē ātru un ērtu iepirkšanās pieredzi,” saka Kristīne Mazure, SIA CILINA (www.siluets.eu) tirdzniecības menedžere.

Maksājot vietnē, kurā ieviests Bank Link, norēķinu lapā pircējs varēs izvēlēties savu banku un acumirklī veikt maksājumu, ievadot savus autorizācijas datus un apstiprinot darījumu ierastajā veidā. Vienīgā atšķirība ir tas, ka, pirmo reizi veicot maksājumu ar jaunā rīka starpniecību, lietotājam tiks prasīts atļaut Swedbank lietotāja vārdā ierosināt maksājumu. Šādas piekrišanas sniegšanas prasīšanu lietotājiem nosaka likums.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?