15. jūn, 2018

10 lieliski “fintech” risinājumi

7. jūnijā ar iepriecinošiem rezultātiem noslēdzies Baltijā pirmais “fintech” akselerators, kura mājvieta trīs mēnešus bija Swedbank kopstrādes telpas “DoBe”. Akseleratora programmā savu biznesu attīstīja 10 finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumi no 9 valstīm. Piedāvājam iepazīties ar to inovatīvajām idejām, kas apliecina: “fintech” risinājumiem ir nākotne!

“CoinyPay”, Ukraina

Maksājumu pakalpojumu sniedzēji (PSP), bankas un tirgotāji ik gadu zaudē miljardiem dolāru, jo cilvēki bieži nepabeidz iesākto maksājumu, kad tiem tiek prasīts ievadīt maksājumu kartes datus. Ar “CoinyPay” palīdzību maksājuma karti var pieslēgt čatbotam (chatbot) jebkurā “Messenger” programmatūrā, ļaujot pircējiem internetā iegādāties produktus ātri, ar viena klikšķa palīdzību.

 “Currencii”, Armēnija

“Currencii” ir “bizness biznesam” (B2B) ērta virtuāla valūtas maiņa, kurā uzņēmumi savstarpēji var pārdot un pirkt valūtu, iepriekš vienojoties par tās kursu. Šāds risinājums ļauj ne tikai samazināt valūtas maiņas izmaksas, bet arī izvairīties no zaudējumiem valūtas tirgus būtisku svārstību gadījumā.

 “Fully Verified”, Polija

“Fully Verified” ir uzticams tiešsaistes videoidentifikācijas risinājums bankām un kriptovalūtu biržām. Personu videoidentifikācija notiek tiešsaistē, apvienojot video, mākslīgā intelekta (AI) un īpaši apmācītu speciālistu palīdzību. Šis rīks ir daudz drošāks nekā automatizētie videoidentifikācijas risinājumi, kurus var apmānīt ar citu cilvēku foto izdrukām vai speciālām maskām, un identifikācijas process ir ātrs – vienas sesijas ilgums ir līdz 7 minūtēm. “Fully Verified” piedāvā gan pilnu pakalpojuma paketi, gan arī tā saucamo “white label” programmatūru uzņēmumiem, kam ir pašiem savs personāls.

 “JetBeep”, Ukraina

“JetBeep” ir “bluetooth” tehnoloģijās balstīta iekārta un programmatūra, kas tirgotājiem ļauj nodrošināt viņu klientiem mobilos maksājumus, lojalitātes programmas un gudras mārketinga aktivitātes uz vietas veikalā, izmantojot tikai klienta mobilo telefonu. Aplikācija darbojas gan ar “Android”, gan “iOS” operētājsistēmām. Ar “JetBeep” pakalpojuma palīdzību tirgotāji var iegūt noderīgus datus par pircējiem, kā arī veikt tūlītēju saziņu ar tiem – piemēram, nosūtot īpašus un individualizētus piedāvājumus, kolīdz lojālais klients ar aktivizētu “bluetooth” un instalētu aplikāciju savā mobilajā tālrunī ir ienācis veikalā.

 “Motivio”, Latvija

“Motivio” lietotne palīdz veidot piesaistošu uzņēmuma kultūru, tādējādi palīdzot uzņēmumiem motivēt un noturēt “millenials” paaudzes darbiniekus. Lietotnes galvenie elementi ir: komandu veidošana un kolektīva attiecības, atgriezeniskā saikne starp darbiniekiem un vadību, impulsa mērījumi. “Motivio” darbojas kā mobilā aplikācija darbiniekiem un interneta portāls uzņēmuma vadībai.

“PayQin”, Zviedrija, Francija

“PayQin” ir virtuāla kredītkarte jaunattīstības valstīm, kas atrodas Āfrikā, Dienvidamerikā, Tuvajos Austrumos. Cilvēkiem šajās valstīs banku pakalpojumi ir mazāk pieejami, tomēr viņi labprāt regulāri veiktu pirkumus internetā, norēķinoties ar kredītkarti. “PayQin” viņiem šādu iespēju sniedz, ļaujot iepirkties internetveikalos visā pasaulē.

“PayTipTop”, Igaunija

“PayTipTop” ir maksājumu terminālis, kas ļauj zibenīgi norēķināties par fiksētu summu ar bezkontakta kartes palīdzību. Šis risinājums noder, piemēram, labdarības kampaņu organizatoriem, lai saņemtu ziedojumus no cilvēkiem, kuriem nav līdzi skaidras naudas. Terminālis ērti pielietojams arī, “pay to go” ēdināšanas iestādēs un kafejnīcās, lai ātri pieņemtu nelielus fiksētus bezskaidras naudas maksājumus – piemēram, 5 eiro par biznesa pusdienām. Uzņēmumam jau ir izveidojies savs klientu loks un sadarbība ar Tallinas Zooloģisko dārzu.

“Piggymind”, Singapūra

“Piggymind” palīdz cilvēkiem iekrāt naudu, noapaļojot līdz veselam ciparam katru veiktā pirkuma summu un no atlikuma veidojot uzkrājumu. Tas darbojas kā virtuāla krājkasīte, kas ne tikai palīdz iekrāt naudu, bet arī uzkrātos līdzekļus investē, tādējādi palielinot uzkrājumu. “Piggymind” ir paredzēts integrēšanai internetbankās un finanšu platformās.

“Trisbee”, Čehija

“Trisbee” ir aplikācija, kas ļauj veikt un pieņemt maksājumus ar telefona palīdzību. Tā ir īpaši noderīga maziem uzņēmējiem un tirgotājiem, kas nevar atļauties sarežģītu vai dārgu maksājumu apstrādes aparatūru. “Trisbee” pirmais mērķa tirgus ir Čehija, bet nākotnes plānos ir piedāvāt šo aplikāciju arī kaimiņvalstīs. Uzņēmumam jau ir maksājoši klienti, un viņu risinājumu aktīvi izmanto veikali un mazi tirgotāji, kā arī gabaldarbu veicēji.

“Sureberry”, Ukraina

“Sureberry” programmatūras risinājums ļauj interneta portāliem papildus nopelnīt, piedāvājot saviem klientiem apdrošināšanas pakalpojumus. Tas ir īpaši noderīgi ceļojumu operatoriem un nekustamo īpašumu portāliem. “Sureberry” var integrēt esošā mājas lapā stundas laikā, un portāla īpašniekam nav jāraizējas ne par šī rīka tehnoloģisko izstrādi, ne par tā ikdienas uzturēšanu.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?