3. nov, 2016

Kā atrast iedvesmu biznesā?

Unikālas idejas īstenošanai nepieciešama drosme un iedvesma. Iedvesmu unikāla produkta radīšanai var gūt dažādos veidos – gan klausoties pieredzējušu biznesa cilvēku atziņas, gan lasot teorētiskās vadlīnijas oriģināla zīmola izveidošanai.

Tiešsaistes kursi
Teorētisku, bet ne mazāk iedvesmojošu bāzi sava unikālā zīmola izveidošanai piedāvā interneta vietnes, kurās pasaules augstskolas ievietojušas vispārizglītojošus bezmaksas kursus.

Vietnē courses.com Stenfordas Universitāte piedāvā kursu jaunajiem uzņēmējiem, ar mudinājumu neapstāties pie pirmajām neveiksmēm. Coursera.com piedāvā plašu spektru kursu inovatīvas idejas un biznesa izveidei:

  • Kurss, kā veiksmīgi veidot savu biznesu, radot unikālas un inovatīvas idejas biznesa uzsākšanai, attīstot uzņēmējdarbības domāšanas veidu un prasmju kopumu.
  • Kurss, kā tikt no idejas līdz startapam.
  • Kurss, kā jaunajiem uzņēmumiem nonākt līdz unikālām idejām biznesa attīstībai.

 
TEDx
Pasaulē populārās TEDx konforences jau kļuvušas par sinonīmu vārdam “iedvesma”. TED.com vietnē, kur patreiz pieejamas jau vairāk nekā 2000 iedvesmojošas sarunas, var smelties iedvesmu no pasaules līmeņa idejām.

Piedāvājam 10 sarunas, kuras ieteicams noskatīties katram, kurš ir ceļā pie savas unikalās idejas vai tās prezentēšanas sabiedrībai.

Grāmatas
Linkedin.com iesaka dažus no jaunākajiem un populārākajiem bestselleriem jaunu un unikālu biznesa ideju radīšanai:

Skaties, lasi, pēti, iedvesmojies, runājies ar cilvēkiem sev apkārt, lai radītu un testētu jaunus virzienus.  Ja tavs uzņēmums jau savā pamatdarbībā ir sasniedzis pozitīvu peļņu, finansējumu jauno ideju īstenošanai var meklēt arī bankā. Ar Swedbank finansējuma risinājumiem var iepazīties šeit.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?