4. jūl, 2016

Rīki, kas noderēs, kad vēlies mājaslapu izveidot pats

Mājas lapu veidošana vairs nav tik sarežģīta, kā agrāk, jo ir izstrādātas dažādas platformas, kur šis šķietami grūtais uzdevums ir krietni vien atvieglots tiktāl, ka darboties ar tām varētu pat vecmāmiņas. Ja mājaslapa ir pārdomāta, ērta un izskatās kvalitatīvi, tad klienti ilgi jāgaida nebūs. Šeit ir apskatīti daži interneta rīki, ar kuriem mājas lapas veidošana būs pavisam vienkārša un ērta pat tiem, kuri ar internetu un programmēšanu ir uz „Jūs”.

1. Yola
Izvēlies paraugu un piepildi to ar saturu! Tieši tik vienkārši. Šis rīks ļauj savienoties ar Google Maps un Paypal, kā arī ar Flickr un Picnik, kas lieti noderēs, pievienojot bildes. Šāda kontu savienošana noteikti atvieglos darbu ikdienā, jo, augšupielādējot saturu kādā no sociālajiem tīkliem, to uzreiz var nosūtīt arī uz pārējo tīklu kontiem.  Mājas lapu var uztaisīt bez maksas, taču, ja vēlēsies interesantākus dizainus un savu domēnu, būs jāsamaksā 25$. Šis noderēs tiem, kas meklē profesionāla izskata mājas lapu par saprātīgu cenu.

2. Jimdo
Ja esi gatavs ziedot salīdzinoši nelielu summu (15$) savas mājas lapas izveidei, tad Jimdo maksas pakalpojumi tev varētu lieti noderēt, taču iespējas, par kurām nav jāmaksā, patiesību sakot, nav tava laika vērtas. Šis rīks piedāvā dažādus mājas lapas paraugus, iespēju savienoties ar Paypal kontu un izveidot pasta kastīti, lai tava saziņa ar klientiem būtu pēc iespējas ērtāka. Jimdo biznesam mēnesī izmaksās 15$. Šajā cenā ir iekļauta neierobežota lieluma failu glabātuve, iespēja izveidot tiešsaistes veikalu, divi domēna vārdi un īpaši biznesam radīti mājas lapas dizaini.

3. Wix
Wix tev ļaus izveidot patiesi skaistu mājas lapu. Rīka galvenais trumpis ir bildes, jo tas veidots tā, lai tu klientiem varētu ne tikai pastāstīt, bet arī parādīt, ar ko tu nodarbojies. Tāpēc Wix būs aktuāls visiem tiem, kuri priekšroku dod bildēm, nevis tekstam. Šis rīks ļauj izveidot mājas lapas, kas paredzētas izmantot arī mobilajā versijā, taču visbiežāk tās nestrādā tā, kā gaidīts. Tātad, ja priekšroku dod bildēm un gudro telefonu lietotāji nav tava prioritāte, Wix būs tieši tas, ko tu meklē. Mājas lapu izveidot vari par brīvu, taču jāmaksā 5-16$ par to, lai tajā netiktu izvietotas reklāmas un varētu lietot savu domēna vārdu.

4. Intuit Websites
Intuit Websites rīks noderēs tiem, kuriem nepiemīt mākslinieciski dotumi. Šajā rīkā ir doti paraugi, kurus vari rediģēt pēc nepieciešamības un vēlmēm. Pielāgo sava uzņēmuma tēlam atbilstošu dizainu un krāsas. Lai iegūtu savu domēna vārdu, iespēju izveidot tiešsaistes veikalu un meklēšanas iespēju mājas lapā, mēnesī nāksies šķirties no 24-50$, taču pati mājas lapas izveide ir par brīvu.

5. Google Sites
Google Sites lieti noderēs, veidojot kompānijas darbinieku savstarpējo saziņu. Šis rīks ir sarežģīts, lai izveidotu mājas lapu, kas būs redzama klientiem, taču tas ir pietiekami vienkāršs, lai uzņēmuma iekšienē ātri dalītos ar informāciju un dažādiem dokumentiem. Google Sites noderēs tiem, kas vēlas primāri sakārtot uzņēmuma iekšējo komunikāciju un tikai pēcāk ķerties klāt uzņēmuma ārējai komunikācijai. Izmēģini, jo Google Sites ir par brīvu.

6. Mozello
Mozello ir Latvijā radīta mājas lapu veidošanas platforma. Šī rīka mērķis ir dot iespēju ikvienam datora lietotājam ar pamata zināšanām ātri un vienkārši izveidot pieklājīgu mājas lapu sava uzņēmuma vai privātajām vajadzībām. Ar Mozello tu noteikti ietaupīsi laiku, izstrādājot sarežģītas tehniskās detaļas un prātojot piemērotākos dizaina risinājumus. Patiesi, to lietot ir viegli, pastāv iespēja izveidot interneta veikalu, un tas ir latviešu valodā. Šim rīkam ir iespēja izvēlēties bezmaksas, Premium vai Premium plus versijas, katra no tām, protams, sniedz arvien vairāk iespēju. Lielākā iespējamā abonēšanas maksa ir 12 eiro mēnesī.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?