1. aug, 2017

Kā uzņēmumam var noderēt Smart-ID?

Kopš februāra Swedbank saviem klientiem piedāvā jaunu elektroniskās identifikācijas risinājumu – lietotni Smart-ID, kas ir mūsdienīga alternatīva kodu kartēm un kalkulatoriem. Lietotāju skaita straujais pieaugums apliecina: lietotnes sniegtās ērtības ir novērtētas.

Ieguvums uzņēmumiem

Uzņēmumu internetbankas lietotāju ikdienu iepriekš noteica nepieciešamība pieslēgt kodu kalkulatorus vairākiem darbiniekiem un nēsāt šos kalkulatorus līdzi. Smart-ID rīks šo nepieciešamību atceļ. Aplikācija ir piesaistīta unikālam lietotājam, nevis bankas kontam, tādēļ katrs uzņēmuma darbinieks, kam ir tiesības veikt darbības internetbankā, var ērti izveidot savu Smart-ID kontu. Android viedierīces ļauj reģistrēt vairākus kontus – līdz ar to vienu uzņēmuma tālruni intertnetbankas pārvaldīšanai ērti un droši var lietot vairāki darbinieki.

Izmantojot Smart-ID, uzņēmējs savu darbinieku internetbankas lietošanas tiesības var pārslēgt arī Baltijas līmenī.

Jaunas iespējas

Smart-ID Latvijas uzņēmumiem atnesis jaunas digitālās iespējas.

  • 50 000 uzņēmumiem, kuriem ir viens valdes loceklis (tādu ir 70% no Swedbank klientiem), ir iespēja internetbankā pasūtīt biznesa karti ar Smart-ID.
  • 30 000 uzņēmumi, kuriem ir viens valdes loceklis un kuru internetbankas limits nepārsniedz 100 000 eiro, var paši bez jebkādas speciālas atļaujas ar Smart-ID administrēt savu internetbankas līgumu: uzņēmējs pats var pievienot tās lietotājiem grāmatvedi, piešķirot tai tiesības rīkoties ar kontu un veikt maksājumus, vai arī otrādi – atvienot šo iespēju. Un tālab nav jāapmeklē bankas filiāle un nav jāparaksta līgums klātienē.
  • Uzņēmējam ne sev, ne grāmatvedei vairs nav jāiegādājas kodu kalkulators, par katru maksājot 12–25 eiro – tā vietā abi var lietot Smart-ID bez maksas.
  • Smart-ID ļauj operatīvi apstiprināt darījumus internetbankā no jebkuras vietas un jebkurā laikā, ja vien ir pieejams internets. Turklāt Smart-ID patērē ļoti maz interneta resursu.

Smart-ID – pārliecinošs autentifikācijas līderis

Kopš jaunā rīka ieviešanas tā lietotāju skaits turpina strauji augt. Jūnija beigās to skaits Baltijā jau bija vairāk nekā 300 tūkstoši – 160 tūkstoši Latvijā, 60 tūkstoši Igaunijā un 82 tūkstoši Lietuvā. Kā rāda skaitļi, Smart-ID lietotāju skaits visstraujāk pieaug tieši Latvijā.

Pašlaik Swedbank klientu vidū Latvijā Smart-ID lieto jau vairāk nekā 12 000 uzņēmumu. Swedbank apkopotie dati liecina, ka lietošana būtiski palielina klientu aktivitāti internetbankā un mobilajā lietotnē – tas raksturīgs 75% klientu, kas sāk lietot Smart-ID. Vienlaikus bankas digitālo pakalpojumu lietošanas aktivitāte starp Smart-ID lietotājiem vidēji pieaug 3–4 reizes.

Vērts pievienoties

Smart-ID popularitāte apliecina, ka gan iedzīvotāji, gan uzņēmēji gaidīja šādu mūsdienīgu un ērtu rīku. Jau šobrīd viedierīču lietošana būtiski apsteidz parasto datoru lietošanu, un nākotnē šī tendence tikai pieaugs.

Esošo lietotāju pieredze apliecina, ka ir vērts pievienoties Smart-ID kopienai un baudīt šī rīka sniegtās priekšrocības, kuru klāsts drīzā nākotnē kļūs arvien plašāks. Swedbank šoruden plāno sākt izsniegt klientiem Smart-ID ar kvalificētu sertifikātu, kas pavērs dažādas papildu iespējas internetbankas lietošanā, īpaši uzņēmumiem, – piemēram, ļaus elektroniski parakstīt līgumus par lielākiem summu limitiem. 

Smart-ID – atslēga, kas vienmēr kabatā

Lai kļūtu par šī mūsdienīgā  rīka lietotāju, jums nepieciešams tikai viedtālrunis, lietotne Smart-ID , ko var lejupielādēt noAppStore vai Google Play, un 2 PIN kodi: PIN1 – lai pievienotos internetbankai, PIN2 – lai veiktu maksājumus un parakstītu līgumus. Smart-ID nav jābaidās nozaudēt vai atstāt mājās, šī viedatslēga jums vienmēr ir kabatā. Un, pat ja telefonu gadītos nozaudēt, Smart-ID pieeju internetbankai droši aizsargā jūsu izvēlētie PIN kodi.

Inovatīvs risinājums

Smart-ID ir starptautiski inovatīvs risinājums, ko radījusi Igaunijas kompānija "SK ID Solutions". Latvija to ieviesusi kā viena no pirmajām valstīm pasaulē, savukārt Swedbank kļuva par pirmo banku valstī, kas piedāvāja to saviem klientiem – kā privātpersonām, tā uzņēmumiem.

Smart-ID nodrošina personas identifikāciju tiešsaistē, un sniedz ērtu, ātru un drošu piekļuvi internetbankai un arī citiem digitālajiem pakalpojumiem. 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?