13. jan, 2020

Swedbank un LTRK vienojas par sadarbības veicināšanu ar Latvijas reģionu uzņēmējiem

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante un Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš noslēdza vienošanos par sadarbību 38 Biznesa klubu pasākumu īstenošanā visos Latvijas reģionos – Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales pilsētās – 2020. gadā.

Reģionu programmas turpinās

Biznesa klubu pasākumu mērķis ir izveidot jaunus biznesa kontaktus, attīstīt un veicināt uzņēmējdarbības vidi, diskutēt par aktualitātēm dažādās nozarēs, kā arī apgūt jaunas zināšanas praktiskos semināros.

Lai veicinātu dialogu ar reģionu uzņēmējiem katrā no pasākumiem, Swedbank eksperti dalīsies ar savu redzējumu par galvenajām tendencēm, kas ietekmēs uzņēmumus nākamo piecu gadu laikā un kas būtu jāņem vērā, plānojot ilgtspējīgu darbību. Nav noslēpums, ka 21.gadsimtu var uzskatīt par būtisku transformācijas laikmetu, kad  biznesa vide kļūst aizvien sarežģītāka – uzņēmējiem jāpielāgojas ne tikai globālās ekonomikas izraisītajām izmaiņām, bet arī straujajai tehnoloģiju attīstībai, klimata pārmaiņām un daudziem citiem būtiskiem procesiem. Mūsdienu kompleksā biznesa vide kā vēl nekad agrāk no uzņēmēja prasa ātru spēju pielāgoties notiekošajām izmaiņām, lai nezaudētu uzņēmuma konkurētspēju un nodrošinātu stabilu attīstību.

Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja: “Mēs, Swedbank, esam gandarīti paplašināt sadarbību ar LTRK, kopīgi atbalstot uzņēmējus lielākajās Latvijas pilsētās. Reģionālie uzņēmumi ir Latvijas ekonomikas dzinējspēks, un Biznesa klubu pasākumi var kļūt par vērtīgu tikšanās platformu, lai apmainītos pieredzē, dalītos zināšanās par jaunākajām uzņēmējdarbības aktualitātēm un veidotu jaunas biznesa saites."

"Lielo pārmaiņu laikmetā, kurā dzīvojam, savstarpējai sadarbībai un dialogam starp dažādu jomu uzņēmumiem, ir vitāli svarīga loma ilgtspējīga biznesa izaugsmei. Lai tikšanās uzņēmējiem būtu pēc iespējas saturīgākās un vērtīgākas, esam sapulcējuši plašu ekspertu loku no mūsu kolēģu vidus. Mums vienmēr bijis svarīgs atbalsts uzņēmējiem ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā, un šo redzam kā jaunu iespēju turpināt jau pirms gadiem iesākto Latvijas reģionu programmu, kuras ietvaros strādājam ar pakalpojumu pieejamības un klientu atbalsta nodrošināšanu.”

Jānis Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs: ”Biznesa klubi reģionos LTRK izveidojies kā ļoti labs sadarbības modelis ar vietējiem uzņēmējiem, tādējādi nodrošinot aktīvu biedrības darbību visā Latvijā. Esam gandarīti par to, ka Swedbank pievienojusies mūsu komandai, lai kopā radītu kvalitatīvu saturu, izglītojot, diskutējot un kopumā rūpējoties par biznesu reģionos.”

Par Biznesa klubu 2020. gadā

Iecerēts, ka šogad tiks organizēti 38 Biznesa klubi – 12 pasākumi Kurzemē, 10 – Zemgalē, kā arī 8 pasākumi Vidzemes un Latgales reģionā.  Detalizēta Biznesa klubu programma pirms katra pasākuma būs pieejama LTRK mājas lapā www.chamber.lv, kā arī LTRK un Swedbank sociālo tīklu kontos.

2020. gada pirmais Biznesa klubs notiks jau 15. janvārī Ventspilī, Kurzemē, savukārt Zemgales Biznesa klubs – 24.janvārī Pļaviņās. Pirmajos pasākumos Swedbank pārstāvēs Biznesa klientu apkalpošanas menedžeres Elīna Budava (Ventspilī) un Linda Hauka (Pļaviņās), taču tālākajiem semināriem plānojam iesaistīt vēl vairāk Uzņēmumu pārvaldes kolēģus, kas ir eksperti un var palīdzēt ar uzņēmējiem svarīgiem jautājumiem.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?