9. jūn, 2017

6 virzieni, kuros uzņēmējiem var palīdzēt mobilās aplikācijas

Pavisam ātri esam nogājuši ceļu no laikiem, kad dators bija tikai darbā, turklāt arī ne visiem, līdz mūsdienām, kad bez pārspīlējuma varam apgalvot, ka ikvienam no mums ir vismaz viens vai pat vairāki datori. Jā, tieši datori, jo viedtālrunis vai planšete savas veiktspējas un funkcionalitātes ziņā spēj praktiski tikpat daudz kā uz galda esošs dators.

Lietojuma daudzveidības ziņā mobilo ierīču priekšrocības slēpjas nevis tajā, kas tām ar datoru kopējs, bet gan tajā, ar ko tās atšķiras: mobilitāte, GPS, sensori, kameras un nepārtraukts pieslēgums internetam – tas ir tas, kas padara lietotnes tik funkcionālas un produktīvas. Turpretim tradicionālajā datorā daudzu šo tehnisko iespēju nemaz nav.

Viedtālrunis vai planšete mums nepieciešamo funkcionalitāti iegūst brīdī, kad instalējam tajā lietotnes, kas ļauj vadīt biznesu veidos, par kādiem agrāk nespējām pat iedomāties. Risinājumu ir daudz un dažādi, bet galvenais – tos var piemeklēt ikvienam uzņēmējdarbības virzienam. 

Lietvedībā: katram biznesa notikumam līdzi nāk dokuments – līgums, rēķins, pieņemšanas–nodošanas akti, ekspertīzes u.c. No tā, cik ātri un pareizi spējam tos sagatavot, organizēt, sameklēt un nosūtīt adresātam, ir atkarīga uzņēmuma darbības efektivitāte – jo mazāk laika tērējam dokumentācijai, jo vairāk ir laika pelnīt, bet precīza lietvedība ir labākās zāles pret nepatikšanām.

Finansēs: visas ar naudu saistītās darbības var paveikt ar ierīcēm un lietotnēm, kas šim mērķim izstrādātas – pieņemt maksājumus ar kartēm, nosūtīt klientiem e-rēķinus, parakstīt līgumus, pārvaldīt internetbankas lietotāju tiesības. Tas viss ļauj uzņēmumam ātrāk pārvaldīt līdzekļus un straujāk uzņemt apgriezienus.

Projektu vadībā: lielākos uzņēmumos simtiem un pat tūkstošiem cilvēkstundu ik nedēļu tiek izšķiests projektu statusu sapulcēs. Digitāls risinājums dara tam galu, atbrīvojot laiku reālam darbam un, nepieciešamības gadījumā, arī problēmu risināšanai.

Ražošanas procesos: ražošanas pavaddokumentu aizpilde mobilajā lietotnē nodrošina procesa operativitāti un pārskatāmību reālā laika režīmā – tiek ietaupīts laiks un samazināts veicamā darba apjoms, tādējādi sniedzot iespēju ik dienas izdarīt un nopelnīt vairāk.

Attiecībās ar klientiem: pārskatāms preču un pakalpojumu pasūtījumu risinājums dod iespēju ne tikai precīzāk plānot darbu un vienmēr zināt konkrētā pasūtījuma statusu, bet arī apkopotā veidā saņemt informāciju par sadarbību ar klientu. Jo labāk pazīstat savu klientu, jo kvalitatīvāk varat viņu apkalpot un pārdot vairāk, piedāvājot precīzi to, kas viņam ir saistošs.

Pārdošanā: ne tikai jums, bet arī klientiem ir mobilās ierīces, un viņi sagaida, ka jūsu bizness (mājaslapa, i-veikals) ir izveidots tām atbilstoši. Tāpat mūsdienīgai un veiksmīgai pārdošanai ļoti svarīgs ir darbs ar klientiem sociālajos tīklos – mobilās lietotnes ne vien dod iespēju uzrunāt jau esošos klientus, stāstot par saviem produktiem un operatīvi risinot problēmsituācijas, bet arī efektīvi atrast jaunus klientus, izpētīt klientu reakciju uz pārdošanas aktivitātēm un, gūstot atgriezenisko saiti no produkta pircējiem, smelties idejas esošo produktu uzlabošanai un jaunu produktu izstrādei.

Par konkrētām mobilajām lietotnēm, kas noder katrā no virzieniem, uzziniet šeit: #NākotnesUzņēmējs

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?