19. aug, 2020

Swedbank uzsāk unikālu mācību programmu mazajiem uzņēmējiem

Šodien, 19. augustā, Swedbank uzsāk unikālu mācību programmu Latvijas uzņēmējiem pārmaiņu laikā. Tās mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības pielāgošanu jomās, kas piedzīvo būtiskas pārmaiņas gan Covid-19 izraisītās krīzes, gan 21. gadsimtam raksturīgo tendenču iespaidā. Programmas ietvaros radītais izglītojošais saturs un praktiskie padomi būs publiski pieejami jebkuram interesentam un īpaši noderīgi mazā biznesa īpašniekiem un vadītājiem.

Programma aptver astoņas tēmas, tostarp, izmaiņas klientu paradumos, domāšanā, rīcībā un lēmumu pieņemšanā un uzņēmēju prasme tām pielāgoties; dažādu jomu biznesa alternatīvas tiešsaistē; zaļā un aprites ekonomika kā perspektīvs uzņēmējdarbības virziens; 21. gadsimta riski un to ietekme uz uzņēmējdarbību; biznesa virzienu dažādošana kā stabilitātes garants; piemērotākie IT risinājumi uzņēmējdarbībai; darbinieku un komandas nozīme uzņēmuma izaugsmē un ceļvedis vadītājam krīžu pārvarēšanā.

“Šis ir būtisks pārmaiņu laiks, kas biznesam ir ne tikai izaicinājums, bet vienlaikus arī iespēja attīstībai un izaugsmei. Mainās ne tikai uzņēmējdarbības vide, bet arī klienta prasības un domāšana. Ieguvēji ir un būs tie, kuri spēj rast laiku jaunu risinājumu ieviešanai sava biznesa attīstībā. Mēs veidojam programmu ar pievienoto vērtību, nodrošinot kvalitatīvu un iesaistošu saturu pieredzējušu un novērtētu profesionāļu vadībā. Aicinu ikvienu uzņēmējdarbības veicēju paplašināt savas zināšanas un redzesloku, pieslēdzoties šai programmai,” saka Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja.

Izglītojošais materiāls tapis sadarbībā ar pieredzējušiem un zināmiem biznesa treneriem, programmas satura nodrošinātājs ir Komercizglītības centrs.

Ar savām zināšanām un padomiem dalīsies

  • reklāmas un komunikācijas eksperts Ēriks Stendzenieks,
  • digitālās transformācijas un pārmaiņu vadības eksperts Miķelis Bendiks,
  • stratēģiskās vadības un līderības eksperte Baiba Zūzena,
  • zaļās un aprites ekonomikas tēmu pētniece Inga Uvarova,
  • personas datu aizsardzības eksperts Ivo Krievs,
  • radošu risinājumu un inovāciju eksperte Dr. Elīna Miķelsone,
  • stratēģiju un biznesa attīstības eksperts Māris Millers un

  • biznesa vadības trenere un konsultante Māra Špicberga.

Mācību programma izstrādāta latviešu valodā un brīvi pieejama Swedbank uzņēmēju portālā Business Network sadaļā “Pieredze”, kur līdz pat 9. oktobrim ik nedēļu tiks publicēts saturs par tieši šajā laikā uzņēmējiem aktuāliem jautājumiem. Katra eksperta videolekcija tiks papildināta ar praktiskiem materiāliem – pašpārbaudes testu un satura kopsavilkumu tālākai izmantošanai.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?